Universiteit Maastricht zoekt senioren voor studie leefstijl en hersengezondheid

Lion Soons werkt als onderzoeker in opleiding aan de Universiteit Maastricht. Hij doet onderzoek naar de relatie tussen leefstijlfactoren en de kans op het krijgen van cognitieve achteruitgang en dementie; een belangrijk onderwerp binnen onze vergrijzende samenleving. 
In Februari is hij samen met anderen van start gegaan met een landelijke studie naar leefstijl en hersengezondheid, genaamd FINGER-NL (https://mocia.nl/onderzoeken/finger-nl/). Met dit onderzoek hopen zij meer inzicht te krijgen in hoe verbetering van leefstijl invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden. Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar enthousiaste deelnemers tussen de 60 en 79 jaar (bij voorkeur in Zuid-Limburg i.v.m. reisafstand naar locatie Maastricht). Deelnemers aan het onderzoek doorlopen een tweejarig leefstijlprogramma, waarin zij informatie en opdrachten ontvangen om succesvol te werken aan een gezonde(re) leefstijl. Zo dragen zij een steentje bij aan de wetenschap, maar werken tegelijkertijd aan hun eigen gezondheid!

Interesse om mee te doen? Neem contact op met  lm.soons@maastrichtuniversity.nl