Activiteiten Wittem Agenda juli 2024

 

Zomer in Klooster Wittem

In de zomermaanden is er in Wittem een aangepast programma van activiteiten: er is wat meer aandacht voor ontspanning en de activiteiten zijn – méér dan door het jaar – gericht op toeristen, al zijn streekbewoners ook altijd welkom.

Een greep uit het aanbod:

· Maandagmiddag 1 juli: ‘Happy stones’, d.w.z. kiezelstenen beschilderen die u vervolgens ergens neer kunt leggen als groet aan een voorbijganger;

· Donderdagavond 4 juli, (20.00-21.00 uur) is er een korte lezing over ‘de Bijbel in de kunst’: hoe werd en wordt in kunstwerken het paradijs uitgebeeld? Donderdagavond 1 augustus opnieuw een lezing over het thema; dan wordt gefocust op kunstwerken over barmhartigheid.

· Woensdagmiddag 10 juli: een uurtje kennismaking met Peerke Donders, redemptorist onder de melaatsen in Suriname.

· Een week later, 17 juli, verhalen en beelden van St.-Gerardus Majella, de heilige van Wittem. Zijn naam is bekend maar steeds minder mensen weten iets over hem.

· Woensdag 24 juli is er een ‘groene middag’, d.w.z. stilstaan bij Gods schepping.

· Een week later, 31 juli, kunt u een uurtje ‘meditatief zingen’: zo zingen dat je voelt wat je zingt.

Er zijn ook activiteiten die gedurende de zomer regelmatig terugkomen. Zo is er elke donderdagochtend in juli een ‘ontdekkingstocht door kerk en klooster’ voor gezinnen (met kinderen vanaf ca. 8 jaar). Verder zijn er verschillende groepswandelingen, bijvoorbeeld een horen-zien-zwijgen-wandeling in de avond of een ‘kruisjesontdekkingstocht’.

Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een vergoeding gevraagd. Kijk op de website www.kloosterwittem.nl/Agenda voor meer informatie en eventueel aanmelden. In het pelgrimsoord liggen ook papieren programma’s. En u kunt altijd bellen (dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur) als u meer wilt weten: 043 4501741.

Klooster Wittem

Wittemer Allee 34

6286 AB Wittem