Met korting naar bijzondere voorstelling ‘Vrijheid maak je samen’

Op zondag 1 maart 19.00 uur staat de bijzondere voorstelling ‘Vrijheid maak je samen’ in De Oranjerie in Roermond. KBO-leden betalen, op vertoon van de ledenpas aan de theaterkassa, slechts €8,- per persoon voor deze muzikale voorstelling (normale prijs €12,50).

 Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit 2 delen: de jeugdopera Brundibár voor de pauze en optredens van Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht, Fanfare St. Cecilia Herten en de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging na de pauze. De presentatie is in handen van Frans Pollux.

Brundibár

Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in werkkamp Theresienstadt. Zingen gaf ze het gevoel toch even vrij te zijn. In 2020, in een samenleving waarin vrijheid voor Nederlandse kinderen vanzelfsprekend is, wordt de opera opnieuw uitgevoerd door 40 kinderen en jongeren van de Limburgse Koorschool. Ze worden begeleid door 12 muzikanten van Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo. De regie is in handen van theatermaker Dönci Bánki.

In het tweede deel van de voorstelling vormen Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht, Fanfare St. Cecilia Herten en de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging de basis. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit, geschreven door Christiaan Janssen. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Korting
Wilt u gebruik maken van dit aanbod?  Neem dan uw KBO-ledenpas mee naar De Oranjerie op zondag 1 maart en betaal slechts €8,- per persoon aan de theaterkassa. Per ledenpas kunnen maximaal 2 personen profiteren van dit aanbod. Kaartjes kunnen ook al voor 1 maart alleen bij de theaterkassa worden gekocht.