Ledenservice

Voor vragen, hulp en advies … bel of mail de KBO!

De medewerkers van KBO Limburg in Roermond zijn elke dag bereikbaar om vragen van leden te beantwoorden. Ze komen binnen via de telefoon, de mail en ook nog steeds per post.

Heb je een vraag? Klik hier.

Een unieke service bieden de ouderenadviseurs. Goed opgeleide vrijwilligers van de KBO die thuis op verzoek komen kijken naar de woon- en leefsituatie, en mogelijke vragen bespreken. Denk daarbij aan zelfstandig wonen en leven, mensen ontmoeten en activiteiten ondernemen, je veilig en prettig voelen in je eigen omgeving. De ouderenadviseur weet wat er binnen de gemeente speelt, kent de WMO en de beschikbare voorzieningen. Hij of zij kan als informeel cliëntondersteuner ook helpen bij het keukentafelgesprek. De adviseurs zijn te bereiken via de afdelingen.

Een andere service is de hulp bij het invullen van de jaarlijkse Belastingaangifte. De belastinginvullers van de KBO helpen u graag hierbij. Wilt u weten of er een invuller bij u in de buurt is, bel dan naar 0475-381740.

KBO-leden kunnen gebruik maken van een speciaal tarief voor de verplichte rijbewijskeuring voor 75-plussers. Bel voor een keuringsarts bij u in de buurt op werkdagen 0475-381740. Op vrijdagmiddag is KBO Limburg gesloten.

 

Het nummer voor Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van KBO-PCOB is 030 – 3400 655.

Bel dit nummer voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken.

Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon

Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon

Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon