KBO voorzitter Marcel Ballas steekt KBO-vrijwilligers hart onder de riem

In een mail aan afdelingsbesturen en vrijwilligers heeft KBO voorzitter Marcel Ballas de afdelingsbesturen en andere vrijwilligers een hart onder de riem gestoken.

In zijn mail spreekt hij zijn bezorgdheid uit over de situatie waarin we terecht zijn gekomen en de onmacht die deze met zich meebrengt. “We vragen ons voortdurend af : wat kan ik doen, hoe kan ik mensen helpen, hoe zorg ik ervoor dat ikzelf en mijn naasten niet ziek worden. Een grote uitdaging voor ons als KBO-ers!” De voorzitter heeft echter alle vertrouwen in de kracht en creativiteit van de KBO besturen en vrijwilligers om het beste van deze situatie te maken. Hij roept hen echter ook op om goed op zichzelf te letten. “Tenslotte behoren we allemaal tot de risicogroep, ook al voelen velen van ons zich gelukkig nog heel gezond en vitaal”.

Tot slot heeft Marcel Ballas nog een belangrijk advies:”Laat u niet bang maken. Ik weet dat dat lastig is met alle berichten die over ons worden uitgestort. Maar angst is echt een slechte raadgever. We moeten er samen voor waken dat we niet somber worden, maar juist de moed erin houden. Laten we daarom elkaar vooral bemoedigen, oog hebben voor elkaar en waar mogelijk ook zorgen voor wat vrolijkheid. Een gulle lach doet wonderen, ook in deze ingewikkelde tijd, en geeft ook even nieuwe energie!”

Lees hier de volledige tekst:

Boodschap KBO voorzitter Marcel Ballas