Ook Valkenburg aan de Geul strijdt mee: Samen tegen eenzaamheid

Opnieuw hebben we een convenant getekend met een pilotgemeente binnen het project Samen tegen eenzaamheid. Deze keer met de gemeente Valkenburg aan de Geul. Wethouder Sociaal Domein Remy Meijers en KBO Limburg directeur Hans Hollanders zetten gisteren hun handtekening. Dat betekent dat er in ook in Valkenburg een betrouwbare structuur komt waar senioren terecht kunnen die steun zoeken voor hun problematische eenzaamheid. We gaan kennis en expertise uitwisselen en inventariseren en documenteren welke initiatieven er in deze gemeente zijn, die de strijd aanbinden tegen eenzaamheid.  Samen gaan we ook de sociale sleutelfiguren in beeld brengen. Projectleider Guus van Egdom gaat de gemeente de komende 3 jaar (2020, 2021 en 2022) waar nodig ondersteunen en adviseren. Als kartrekker gaat KBO Limburg haar achterban activeren om in Valkenburg aan de Geul een actieve rol te spelen binnen dit project.

KBO directeur Hans Hollanders (links) en wethouder Sociaal Domein Remy Meijers (rechts) ondertekenen het convenant.

Foto boven v.l.n.r. beleidsambtenaar Marion Janssens, wethouder Remy Meijers, projectleider Guus van Egdom, KBO directeur Hans Hollanders

(foto’s gemeente Valkenburg)