Frans Timmermans: grootouders en kleinkinderen kunnen het verschil maken!

Begin deze week had onze redacteur van Senioren Limburg Ben Ubachs een interview met vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Dat ging onder de huidige omstandigheden uiteraard, maar ook helaas, online. Toch voelde Brussel heel dichtbij, want het interview ging in onvervalst Limburgs dialect! Er werd natuurlijk gepraat over de Green Deal, het omvangrijke programma om in de EU echt een duurzaamheidsslag te maken. Frans Timmermans is daarvan de bevlogen kartrekker. Zijn hoop is daarbij o.a. gevestigd op de alliantie tussen grootouders en kleinkinderen. ‘Grootouders delen graag hun kennis en ervaring en kleinkinderen zijn vrije denkers. Samen biedt dat veelperspectief om na te denken over de toekomst!’, aldus Timmermans, sinds een half jaar zelf ook opa van een kleinzoon. Het volledige verhaal zal te lezen zijn in Senioren Limburg nr 1 die eind maart uitkomt.