Universiteit Maastricht doet onderzoek naar gebruik dementiezorg

Bent u mantelzorger van iemand met dementie? En wilt u helpen de toegang tot dementiezorg te verbeteren? Doe dan mee aan het onderzoek ‘Socio-economische voorspellers van formele dementiezorg’, uitgevoerd door de Universiteit Maastricht.

 

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om in kaart te brengen welke dementiezorg (bijv. dagopvang of vervoer) mantelzorgers allemaal gebruiken. Ook willen de onderzoekers weten waar mensen tegenaan lopen bij het verkrijgen van deze zorg, en of er hierbij verschil bestaat tussen mensen met een verschillende achtergrond.

Wat houdt deelname in?

U hoeft slechts eenmalig thuis een vragenlijst in te vullen. Deze lijst gaat over uw gebruik van dementiezorg. U vult de lijst anoniem in.

De onderzoekers zoeken ook deelnemers die over dit onderwerp in gesprek willen gaan.

Het gaat dan om een eenmalig interview van maximaal 45 minuten met u en uw naaste met dementie. Dit interview vindt plaats bij u thuis, of op een locatie naar wens. U kunt dus kiezen of u alleen de vragenlijst wilt invullen, alleen aan het interview wilt deelnemen, of beide.

Wie kan deelnemen?

Mantelzorgers van mensen met iedere vorm van dementie. Uw naaste mag thuis wonen, of maximaal een jaar geleden zijn opgenomen in een verpleeghuis.

Vragen of aanmelden?

U kunt zich aanmelden door te bellen of een email te sturen naar Audrey Beaulen: tel 043-388 1836 of a.beaulen@maastrichtuniversity.nl. Vermeld in deze email uw naam en telefoonnummer. Ook wanneer u vragen heeft of meer informatie wenst kunt u gerust contact opnemen.