Ledenservice

KBO ledenservice: bel of mail ons voor vragen, hulp en advies!

De medewerkers van KBO Limburg in Roermond zijn elke dag bereikbaar om vragen van KBO leden te beantwoorden. Ze komen binnen via de telefoon, de mail en ook nog steeds per post.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Welke services bieden wij voor KBO leden?

Een unieke service bieden de ouderenadviseurs. Goed opgeleide vrijwilligers van de KBO die thuis op verzoek komen kijken naar de woon- en leefsituatie, en mogelijke vragen bespreken. Denk daarbij aan zelfstandig wonen en leven, mensen ontmoeten en activiteiten ondernemen, je veilig en prettig voelen in je eigen omgeving. De ouderenadviseur weet wat er binnen de gemeente speelt, kent de WMO en de beschikbare voorzieningen. Hij of zij kan als informeel cliëntondersteuner ook helpen bij het keukentafelgesprek. De adviseurs zijn te bereiken via de afdelingen.

Een andere service die we aanbieden voor KBO leden is de hulp bij het invullen van de jaarlijkse Belastingaangifte. De belastinginvullers van de KBO helpen u graag hierbij. Wilt u weten of er een invuller bij u in de buurt is, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde KBO-afdeling of bel dan naar 0475-381740.

KBO leden kunnen gebruik maken van een speciaal tarief voor de verplichte rijbewijskeuring voor 75-plussers. Bel voor een keuringsarts bij u in de buurt op van maandag tot en met donderdag 0475-381740. Op vrijdag is KBO Limburg telefonisch niet bereikbaar.

Limburgse KBO leden kunnen in 2023 gebruik blijven maken van de collectieve zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea.

Klanten van Energiebesteding blijven hun energiecontract behouden en kunnen later besluiten om het te verlengen bij Energiebesteding.

Voor onze leden bieden we een breed pakket ledenvoordeel, het is te vinden via deze link Ledenvoordeel