KBO ledenservice: bel of mail ons voor vragen, hulp en advies!

De medewerkers van KBO Limburg in Roermond zijn elke dag bereikbaar om vragen van KBO leden te beantwoorden. Ze komen binnen via de telefoon, de mail en ook nog steeds per post.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Welke services bieden wij voor KBO leden?

Een unieke service bieden de ouderenadviseurs. Goed opgeleide vrijwilligers van de KBO die thuis op verzoek komen kijken naar de woon- en leefsituatie, en mogelijke vragen bespreken. Denk daarbij aan zelfstandig wonen en leven, mensen ontmoeten en activiteiten ondernemen, je veilig en prettig voelen in je eigen omgeving. De ouderenadviseur weet wat er binnen de gemeente speelt, kent de WMO en de beschikbare voorzieningen. Hij of zij kan als informeel cliëntondersteuner ook helpen bij het keukentafelgesprek. De adviseurs zijn te bereiken via de afdelingen.

Een andere service die we aanbieden voor KBO leden is de hulp bij het invullen van de jaarlijkse Belastingaangifte. De belastinginvullers van de KBO helpen u graag hierbij. Wilt u weten of er een invuller bij u in de buurt is, bel dan naar 0475-381740.

KBO leden kunnen gebruik maken van een speciaal tarief voor de verplichte rijbewijskeuring voor 75-plussers. Bel voor een keuringsarts bij u in de buurt op werkdagen 0475-381740. Op vrijdagmiddag is KBO Limburg gesloten.

 

Het nummer voor Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van KBO-PCOB is 030 – 3400 655.

Bel dit nummer voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken.

Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon

Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon

Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon  

 

KBO biedt veel voordeel!

Via de landelijke vereniging KBO PCOB is er voor KBO-leden nog veel meer voordeel te halen. Een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering, een voordelig energie-aanbod, korting op producten als boeken, korting op museumbezoek, op de maaltijdservice van appetito.

Kijk voor alle voordelen op https://www.kbo-pcob.nl/vereniging/uw-voordeel/ 

Er is ook een webwinkel met korting op allerlei producten, van medische hulpmiddelen, telefoons en elektronica, uitstapjes, Dvd’s en nog veel meer.

Op https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/ is het volledige aanbod te vinden. De moeite waard om deze website vaker te bezoeken want het aanbod wisselt regelmatig.