Korting op verplichte rijbewijskeuring

Voor de 75plus-rijbewijskeuring kunt u contact opnemen met RijbewijskeuringsArts. Deze organisatie verzorgt rijbewijskeuringen op diverse locaties in Limburg. KBO-leden betalen € 47,50 voor de 75plus-keuring (een korting van € 15,00).

Afspraak maken?

Dat kan via tel. 085-0180800 (landelijk afsprakenbureau).

Online via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl een afspraak maken.

Geef dan wel aan dat u bent aangesloten bij een ouderenbond (KBO Limburg). Aan de hand van uw postcode kunt u de dichtstbijzijnde locatie kiezen.

Voordat u naar de keuring gaat, kunt u bij de gemeente een gezondheidsverklaring kopen (€ 44,50), of via www.mijnCBR.nl (inloggen met DigiD).

Die gezondheidsverklaring stuurt u naar het CBR. Zie bijgaande link met meer informatie over de gezondheidsverklaring: https://rijbewijskeuringsarts.nl/nieuws/kennis/10/stapsgewijze-gids-gezondheidsverklaring-cbr-rijbewijskeuring

Afhankelijk van de ingestuurde gezondheidsverklaring, krijgt u van het CBR een of meerdere keuringsverslagen (bijvoorbeeld voor ogen, armen/benen, diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, beroerte). Neem de keuringsverslagen en de brief van het CBR mee naar de afspraak bij RijbewijskeuringsArts.nl Als u deze verslagen of Zorgdomeincode nog niet heeft ontvangen, kan de keuring toch doorgaan. Wie via de KBO de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis heeft afgesloten, ontvangt een vergoeding van € 35,- voor de verplichte rijbewijskeuring. Stuur daartoe de rekening van de arts op naar Zilveren Kruis.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie. 

Graag verwijzen we u naar het kennisartikel ‘Veilig autorijden voor senioren’ dat we ontvingen van het autodeelplatform Snappcar. In het artikel staan handige tips voor senioren om op een veilige en verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer. Op die manier kunnen senioren zonder zorgen blijven autorijden en zo hun zelfstandigheid behouden. In het artikel komt ook de rijbewijskeuring aan bod. De informatie in het artikel is afkomstig van Veilig Verkeer Nederlnad, CBR en de rijksoverheid.

https://www.snappcar.nl/blog/veilig-autorijden-voor-senioren-handige-tips/