Wisseling van de wacht consulenten

De een gaat haar droom achterna in Spanje en de ander zoekt juist een nieuwe uitdaging bij de KBO. We hebben het dan over een vertrekkende en een nieuwe consulent. Chantal Saes (links op de foto) vertrekt en Nicolle God (rechts) komt nieuw binnen. 

Chantal kijkt terug op een roerig jaar bij de KBO: ‘Mijn focus lag vooral op de verbinding met afdelingen. Het heeft me veel boeiende gesprekken opgeleverd, met name ook individueel met afdelingsbestuurders. De een is misschien wat kritischer dan de ander maar ze hebben allemaal echt hart voor de KBO. Daarom zijn ze soms ook kritisch maar daar wordt de KBO uiteindelijk ook beter van. Mensen willen gewoon het beste voor de KBO en dat willen we vanuit KBO Limburg natuurlijk ook. Heel belangrijk dat we dat zien van elkaar. En dat we verbinding hebben en houden met elkaar. Daar moeten we binnen de KBO aan blijven werken.’ Chantal gaat nu haar droom achterna en die brengt haar naar Spanje. ‘De passie voor ouderen blijft, ze hebben een speciaal plekje in mijn hart. Dus wellicht dat ik ook in Spanje daar iets mee ga doen.’ 

Nicolle God volgt Chantal op als consulent. Ze is van oorsprong activiteitenbegeleider. Ze deed haar eerste ervaring zo’n 30 jaar geleden op in een verpleeghuis en zag daar de kloof tussen zorg en welzijn. ‘Helaas is die kloof wel kleiner geworden maar niet helemaal verdwenen.  Dat merkte ik bij mijn vorige baan als coördinator zorg en welzijn in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Mijn insteek was om de bewoners een omgeving net als thuis te bieden maar de praktijk bleek toch wat weerbarstiger.’ Ze ging daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging. Haar oog viel op de vacature consulent bij KBO Limburg. Na het eerste gesprek werd al snel duidelijk dat deze baan goed bij haar past. ‘Ik ben echt verrast over wat de KBO allemaal doet, de projecten waar we mee bezig zijn en de contacten die er zijn met andere organisaties. Ik wil graag zorgen voor meer zichtbaarheid van de KBO, samen met de afdelingen en met partnerorganisaties. Samenwerken en elkaar versterken, dat vind ik belangrijk’.

Nicolle heeft veel ervaring met (bestuurlijke) vrijwilligers en contacten met andere organisaties, o.a. vanuit haar jarenlange functie bij De Zonnebloem. Dat zal haar binnen de KBO goed van pas komen. ‘Ik voel me nu al heel goed thuis, de KBO voelt echt als een warm bad!’

Op de foto: “Overdracht” van de stukken voor de komende Jaarvergadering die Chantal mee heeft voorbereid en natuurlijk de werklaptop, die op vandaag niet meer weg te denken is!