Universiteit Maastricht zoekt deelnemers Alzheimeronderzoek

De Universiteit Maastricht zoekt gezonde, rechtshandige mannen/vrouwen tussen de 80 en 95 jaar oud voor een onderzoek naar de oorzaken van de ziekte van Alzheimer. De focus ligt daarbij op de invloed van stress op de hersenen en het geheugen. Het onderzoek omvat een breed scala van onderzoeken waaronder een MRI hersenscan, geheugentaken en afname van bloed en speeksel. Het onderzoek duurt ongeveer drie uur per dag verdeeld over twee dagen. Na het onderzoek wordt de deelnemers gevraagd om 3 jaar lang een keer per jaar deel te nemen aan een vervolgonderzoek. Dat onderzoek duurt ongeveer twee uur. Bij interesse zal er een vooronderzoek plaatsvinden.

De vergoeding voor deelname aan dit onderzoek bedraagt 40 euro plus een reiskostenvergoeding. De vergoeding voor de vervolgonderzoeken is 15 euro per vervolgdag plus reiskostenvergoeding. Interesse? Neem contact op via de mail:  STRAIN-study@maastrichtuniversity.nl