7 juli Online Regiotour Limburg Delen en verbinden in Limburg

Graag nodigen we alle senioren in Limburg uit voor een online event op woensdag 7 juli, de Regiotour Limburg ‘Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis’. Mensen worden ouder en steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig thuis. Dit vraagt om nieuwe vormen van wonen, welzijn en zorg voor ouderen.

Er zijn grote uitdagingen, maar gelukkig zijn er ook voorbeelden van (burger)initiatieven en projecten (groot en klein) waarin met en voor ouderen mooie resultaten behaald zijn. Tijdens de Regiotour laten we inspirerende voorbeelden zien, en geven we concrete handvatten hoe hier als professional en oudere, zelf de eerste stappen in te zetten.

We staan stil bij:

  • wijkgerichte zorg, welzijn en de leefomgeving
  • het belang van ouderenparticipatie
  • preventie en positieve gezondheid
  • kunst, cultuur en zingeving
  • intergenerationeel denken
  • de rol van technologie
  • bestrijding eenzaamheid
  • de kracht van mantelzorg

De regiotour duurt van 08.30 uur tot 15.30 uur en geeft u de mogelijkheid om uw eigen programma samen te stellen.

Aan de slag
Kortom, we verbinden op 7 juli bestaande netwerken om zo samen met u aan de slag te gaan voor de nieuwe generatie ouderen, langer thuis! Reserveer deze datum alvast in uw agenda, of schrijf u direct in. Graag tot dan!