KBO houdt ouderen in beweging!

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) zal de komende anderhalf jaar hoogswaarschijnlijk gewoon door kunnen gaan. Dat is het resultaat van het overleg van KBO Limburg met gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. Toen het Huis voor de Sport per 1 april van dit jaar stopte met de coördinatiefunctie, dreigde dat het einde te betekenen van 1100 beweeggroepen waar in totaal maar liefst 16.000 ouderen vaak wekelijks aan deelnemen. Daarop nam KBO Limburg het initiatief en diende een voorstel in bij de provincie om het MBvO voort te zetten. KBO Limburg neemt daarin tot 1 januari 2024 de steunfunctie over. In die periode gaan we dan op zoek naar een definitieve oplossing. De gedeputeerde staat positief tegenover dit voorstel. Het definitieve groene licht moet in de laatste week van augustus komen van het College van Gedeputeerde Staten. We gaan ervan uit dat dat groene licht er ook komt. Daarmee kunnen in heel Limburg de ouderen voorlopig in beweging blijven en na afloop gezellig samen een kop koffie drinken. Want ook de ontmoeting met elkaar is een belangrijk onderdeel van het MBvO.

Benieuwd welke activiteiten MBvO in Limburg biedt? Kijk op Aanbod Meer Bewegen voor Ouderen