Advies Raad van Ouderen met Limburgs tintje!

Deze week bracht de Raad van Ouderen een nieuw advies uit aan minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport. De titel is duidelijk, ‘Preventie: het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving’. Als ouderen langer thuis moeten – en vaak ook willen – wonen, zullen ze meer zelf en vooral ook meer digitaal moeten doen. Belangrijk is dat we dat samen met elkaar doen. Daartoe moet er in iedere wijk en in elk dorp een ‘ontmoetingsplein’ komen. Een herkenbare plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ook helpen rondom wonen, welzijn en zorg. En waar informatie te krijgen is over zaken als energie, telefonie en bankzaken. Marlou Kremer (tweede van rechts op de foto) die vanuit Limburg samen met Noud Engelen deel uit maakt van de Raad van Ouderen heeft meegeschreven aan dit advies!

Lees het uitgebreide advies aan minister Helder

Bekijk de infographic over de wijk, arbeid en persoonlijk leven