Laat huur- en/of zorgtoeslag over 2022 niet liggen, aanvragen kan nog tot 1 september a.s.

Van de Dienst Toeslagen van het Ministerie van Financiën kregen we een uitgebreid bericht over het aanvragen van huur- en/of zorgtoeslag over 2022. Dat kan nog tot 1 september van dit jaar. Het blijkt dat 1 op de 10 mensen van 55+ geen zorgtoeslag aanvraagt, terwijl ze daar wel recht op hebben. In het geval van huurtoeslag ligt dit nóg iets hoger, namelijk 1 op de 6 (Onderzoek seniorenorganisaties, 2019). Gepensioneerden vormen de grootste groep huurtoeslagontvangers. Zonde om dat geld te geld liggen. Het aanvragen van toeslagen kan ook achteraf. Veel mensen vinden dat prettig, omdat ze dan precies weten hoe hun persoonlijke situatie er in 2022 uit zag, en op hoeveel toeslag ze dus daadwerkelijk recht hebben. U kunt nog tot en met 1 september 2023 zorg- en huurtoeslag over 2022 aanvragen.

Lees voor meer informatie dit nieuwsbericht toeslagen aanvragen, opgesteld in opdracht van de Dienst Toeslagen.