Kortingsactie Limburg Fietshelm wegens groot succes verlengd

Vanwege groot succes krijgt de ‘Limburg Fietshelm’ campagne vanaf vrijdag 21 juli een vervolg. Vanaf dat moment zijn er 1.600 vouchers beschikbaar waarmee 55-plussers in Limburg 25 euro korting kunnen krijgen op de aanschaf van een gecertificeerde helm. De actie loopt in principe tot 21 oktober, maar de verwachting is dat de beschikbare vouchers ook nu snel vergeven zullen zijn. Er zijn ook 300 fietshelmen beschikbaar voor 55-plussers die het aan financiële middelen ontbreekt om een fietshelm te kopen. Die helmen worden via Voedselbanken in Limburg verspreid.

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers van mobiliteit en veiligheid over de actie: “Binnen vier dagen waren alle vouchers om een fietshelm aan te schaffen vergeven. Dat laat zien dat veel mensen uit deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers goed beschermd de weg op willen gaan. Door de campagne een vervolg te geven gaan nog méér ouderen een helm dragen en wordt de kans dat zij (ernstig) hoofd-hersenletsel oplopen beperkt.”

Vouchers zijn te downloaden op:  Actiewebsite Limburg Fietshelm

Daar is dan ook te zien welke fietsspeciaalzaken in Limburg meedoen aan deze actie.

Meer informatie is te vinden in het Persbericht verlenging actie Limburg Fietshelm.