De slagroom in de taart vergeten…

Onlangs trakteerde KBO-directeur Simone Gerono het team op een heerlijke chocoladetaart, uiteraard zelfgemaakt! En ook nog eenvoudig te maken. Daarom deelden we het recept in Ons Magazine van april dat onze leden deze week hebben ontvangen. Maar… bij de ingrediënten zijn we vergeten de 400 ml slagroom te vermelden. Daarom hier nogmaals het recept met de complete ingrediëntenlijst. 

Nodig

200 gr pure chocolade

200 gr melkchocolade’

400 ml slagroom

2/3 pak bastognekoeken

75 gram boter

Borrelglaasje amaretto (naar keuze)

Cacaopoeder (naar keuze)

Maken

Bakpapier op bodem springvorm klemmen, zijkanten dun invetten. Bastognekoeken verkruimelen, boter smelten en met elkaar mengen. Bodem springvorm hiermee bedekken en goed aanduwen, gladstrijken en in koelkast zetten. Cocolade, au-bain-marie smelten tot dikke lauwe saus. Slagroom bijna stijf kloppen en chocolade er snel met de mixer doorheen mengen, niet te lang, tot alles goed gemengd is. Dan desgewenst amoretto erdoor mengen en mengsel op koekbodem schenken, mooi gladstrijken en in de koelkast op laten stijven. Heel dun cacao erover heen zeven. Uit vorm halen en in smalle puntjes serveren, heel machtig maar echt goddelijk!

Familie en vrienden van Simone willen geen cadeau meer voor hun verjaardag maar liever haar chocoladetaart…