Senioren Netwerk Horst aan de Maas van start

De afgelopen maanden hebben de seniorenverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas de handen ineen geslagen om als één netwerk de krachten te bundelen. Dit heeft geleid tot het oprichten van het samenwerkingsverband Senioren Netwerk Horst aan de Maas. Het Netwerk  ging officieel van start op 11 juni 2024 met een gezamenlijke bijeenkomst in Meerlo.

In diverse kernen van de gemeente Horst aan de Maas zijn seniorenverenigingen actief. Verenigingen die zich ter plekke inzetten voor de senioren en oog en oor hebben voor zaken die voor senioren belangrijk zijn. Ze bieden een plek waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en onderwerpen en kwesties kunnen aankaarten. Samen vormen deze seniorenverenigingen een belangrijke schakel in de samenleving. De Ouderenadviseurs (vrijwilligers) van de diverse verenigingen ondersteunen senioren met vragen op allerlei gebied.

Naast het verbinden van de seniorenverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas fungeert het netwerk ook als intermediair tussen deze verenigingen en externe partijen. Denk daarbij aan de gemeente, de politiek, welzijnsorganisaties en KBO Limburg.  Het netwerk vervult een “loketfunctie” voor de aangesloten seniorenverenigingen. Bestuurders kunnen met hun vragen en suggesties bij het netwerk terecht. Maar ook voor externe partijen is er nu één loket voor zaken die voor senioren van belang zijn.

Bereikbaarheid/contact:

Het loket van het Senioren netwerk Horst aan de Maas is bereikbaar via het emailadres: seniorennetwerkhorstaandemaas@gmail.com  Een stuurgroep zorgt voor de invulling van het loket. Deze stuurgroep bestaat uit de volgende personen:

  • Peter Lalieu (KBO Sevenum);
  • Kees Cligge (Senioren St. Jan Grubbenvorst);
  • Henk Peters (KBO Meerlo);
  • Hans Jongenelis (KBO Broekhuizen/Broekhuizenvorst);
  • Joop de Hoon (KBO regio Horst)

Namens KBO Limburg wordt de stuurgroep ondersteund door consulent Marjo Daniels.

Participerende seniorenverenigingen zijn actief in de kernen:

Broekhuizen/Broekhuizenvorst, Griendtsveen, Grubbenvorst, Horst/America, Horst/Hegelsom, Horst/Lambertus/Norbertus, Horst/Meterik, Kronenberg en Evertsoord, Lottum, Meerlo, Melderslo, Sevenum, Swolgen en Tienray. 

Stuurgroep Senioren Netwerk Horst aan de Maas

v.l.n.r. Kees Cligge, Henk Peters, Peter Lalieu, Henk Jongenelis en Joop de Hoon.