Nieuwe ledenservice: juridische helpdesk!

KBO Limburg biedt een nieuwe ledenservice: de Juridische Helpdesk. We hebben inmiddels acht mensen gevonden met een juridische achtergrond en/of kennis van pensioenen. Zij zijn graag bereid hun kennis en kunde op vrijwillige basis in te zetten voor KBO-leden. Ze geven u advies over hoe u aan de slag kunt gaan met het oplossen van juridische, notariële of verzekeringskwesties. De juridische helpdesk kan worden gebeld via het centrale nummer van KBO Limburg 0475 38 17 40 (bereikbaar maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.30 uur). U kunt dan uw vraag voorleggen en vervolgens bekijken we welke adviseur uw vraag het beste kan beantwoorden. Deze adviseur neemt dan zelf telefonisch contact met u op.

Graag stellen we onze adviseurs aan u voor.

Nico Jamin was o.a. actief als jurist bij de gemeente Kerkrade en heeft veel kennis van civiel recht binnen een gemeentelijke organisatie. Hij is deskundig in het bestuurs-, arbeids-, burgerlijk-, consumenten- en verzekeringsrecht. Hij weet ook veel over (het indienen van) claims en hypotheken.

Ton Wassercordt was werkzaam als jurist in het strafrecht en later in het bestuursrecht. Hij was ook juridisch adviseur in de bouwsector en heeft meegewerkt aan de harmonisering van de Europese regelgeving m.b.t. industriële bedrijfsdeuren. Hij is goed thuis in het bestuurs- en goederenrecht en de sociale verzekeringen.

Wiel Stevens is een ervaren allround jurist. Hij was o.a. president van de rechtbank en het gerechtshof en heeft deel uitgemaakt van diverse klachtencommissies. Hij is goed thuis in het burgerlijk recht, de regels m.b.t. de Vereniging van Eigenaars en de klachtenregeling voor burgers t.a.v. gemeentes.

Ruurd de Pont was als personeelsfunctionaris o.a. werkzaam bij DSM, KPN en de gemeente Helmond. Hij is jarenlang actief geweest voor de Pensioentelefoon van KBO PCOB in Utrecht. Hij heeft veel kennis van pensioenen en personeelszaken (HR).

Piet Schutgens was 45 jaar werkzaam in het notariaat en oprichter/mede-eigenaar van Metis Notarissen in Maastricht. Zijn kennis en kunde ligt met name bij het personen- en familierecht en de onroerend goed praktijk.

Wil Callemeijn was kantonrechter en heeft kennis van civielrecht, arbeids-, huur- en consumentenrecht.

Piet Voncken was rechter en vicepresident van de rechtbank Roermond. Zijn kennis en kunde ligt met name bij het bestuursrecht, sociale zekerheid en bijstandszaken en belastingrecht. 

Cees Versteden is juridisch adviseur van het Bondsbestuur en adviseur van de juridische helpdesk. Incidenteel is hij beschikbaar om leden te adviseren als zich een specifieke situatie voordoet.

Op de foto van links naar rechts: Nico Jamin, Ton Wassercordt, Cees Versteden, Wiel Stevens en Ruurd de Pont. Op de foto ontbreken Piet Schutgens, Wil Callemeijn en Piet Voncken. Een nieuwe foto volgt binnenkort.