Jos en Ans vragen aandacht voor hun belangen

Jos en Ans vragen aandacht voor hun belangen

Jos en Ans hebben het fijn samen. Ze genieten van het leven en vertellen graag over de reizen die ze samen maken. “Een tijdje terug maakten we een wandeltocht in Toscane. Prachtig landschap met mooie vergezichten. Onderweg hadden we het, als altijd, over van alles en nog wat. Op een gegeven moment zei ik tegen Annie: waar zou je eigenlijk willen wonen als we echt oud zijn? Ze keek me verwonderd aan. ‘Waar ben jij nou mee bezig’, zei ze, we wonen toch prima. Voor nu wel ja, maar hoe zit dat straks als we misschien echt
hulp nodig hebben. We keken elkaar aan en vroegen ons ineens af wie er eigenlijk opkomt voor onze belangen.”

Het bevalt ons prima bij de KBO
Ze zullen niet de enige senioren zijn die zich dat af- vragen. Wat hebben ze toen gedaan? “We zijn eerst eens wat gaan googlen en uiteindelijk kwamen we uit bij de KBO. Die komt voor ons op in Den Haag, in Limburg en gewoon hier bij ons in het dorp. Daarom zijn we lid geworden. We vinden het echt belangrijk dat er aandacht is voor de belangen en de behoeften van senioren. We zijn immers een heel serieuze groep binnen de samenleving.”

En dat klopt helemaal. Nu al 20 procent van de bevolking en de komende decennia neemt dat nog verder toe. Hoe bevalt het Jos en Annie bij de KBO?

“Prima! Wij kunnen er ons ei heel goed kwijt. Dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. We helpen bij het organiseren van activiteiten en helpen ook graag de wat oudere leden. Omzien naar elkaar, dat is mooi om te doen hoor. Het was een goed besluit om lid te worden van de KBO!”
Doe als Jos en Ans en sluit je aan bij de KBO. Jouw belangen zijn er in goede handen en als je wilt, kun je er op allerlei manieren toe doen. Vergeet ook de kortingen en voordelen niet, beslist de moeite waard. Klik op de button en vul het formulier in. We sturen je dan direct digitaal ons jaaroverzicht 2020 en een editie van het landelijke blad van KBO PCOB toe.

Voel je thuis bij de KBO. Van harte welkom.