Ik wil nieuwe dingen leren

Paul wil er toe doen

Paul zal echt blij zijn als we de coronacrisis echt achter ons kunnen laten. “Ik wil zo graag weer op reis en nieuwe oorden ontdekken. Dat heb ik echt gemist en het verplicht thuisblijven viel me best zwaar.” Toch heeft hij zich de afgelopen periode niet verveeld.

Het geeft me veel voldoening
“In 2019 ging ik met pensioen. Daarvoor had ik al nagedacht over wat ik dan zou willen gaan doen. Reizen, dat was wel duidelijk, maar toch ook van betekenis zijn voor een ander. Er toe doen, dat vind ik belangrijk.
Daarom ben ik bij de KBO de opleiding tot ouderen- adviseur gaan volgen. Echt een stevige cursus met

Modules over Positieve Gezondheid, de levensloop- benadering, lokale voorzieningen rondom zorg en welzijn en financiën. Maar ook over sociale relaties, waarden in het leven en inspiratie.” De opleiding was voor Paul een schot in de roos. “Nu sta ik ouderen bij die bijvoorbeeld willen aankloppen bij de gemeente voor hulp. KBO-leden, maar ook mensen die (nog) geen lid zijn. Het geeft me heel veel voldoening.”

En van het een komt dan het ander, zo blijkt. “Ik organiseer nu ook activiteiten, liefst buiten, lekker bewegen, ieder naar eigen mogelijkheden. Ik had niet verwacht, dat ik me zo thuis zou voelen bij de KBO. Ik kan het mijn leeftijdsgenoten van harte aanraden. De KBO is gewoon echt de moeite waard.”

Als jij net als Paul je pensioen zinvol in wilt vullen, word dan ook lid van de KBO. Alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en van betekenis te zijn. Bovendien zijn jouw belangen er in goede handen. En natuurlijk zijn ook de kortingen en voordelen mooi meegenomen. Klik op de button en vul het formulier in. We sturen je dan direct digitaal ons jaaroverzicht 2020 en een editie van het landelijke blad van KBO PCOB toe.

Voel je thuis bij de KBO. Van harte welkom.