Paul wil er toe doen

Paul zal echt blij zijn als de coronacrisis eindelijk voorbij is. “Ik wil zo graag weer op reis en nieuwe oorden ontdekken. Dat heb ik echt gemist en het verplicht thuisblijven viel me best zwaar.” Toch heeft hij zich de afgelopen periode niet verveeld.

Het geeft me veel voldoening
“In 2019 ging ik met pensioen. Daarvoor had ik al nagedacht over wat ik dan zou willen gaan doen. Reizen, dat was wel duidelijk, maar toch ook van betekenis zijn voor een ander. Er toe doen, dat vind ik belangrijk.
Daarom ben ik bij de KBO de opleiding tot ouderen- adviseur gaan volgen. Echt een stevige cursus met modules over Positieve Gezondheid, de levensloop- benadering, lokale voorzieningen rondom zorg en welzijn en financiën. 

Maar ook over sociale relaties, waarden in het leven en inspiratie.” De opleiding was voor Paul een schot in de roos. “Nu sta ik ouderen bij die bijvoorbeeld willen aankloppen bij de gemeente voor hulp. KBO-leden, maar ook mensen die (nog) geen lid zijn. Het geeft me heel veel voldoening.”

 

KBO komt op voor jouw belang! Landelijk, provinciaal en lokaal komt de KBO op voor senioren. Met een krachtig geluid om de positie van senioren te verbeteren. Denk daarbij aan koopkracht en pensioenen, maar ook aan veiligheid, wonen en zorg. 

KBO biedt heel veel voordeel!
• 10x per jaar het glossy landelijke ledenmagazine.
• Waardevolle ondersteuning van KBO-ouderenadviseurs
en KBO-belastinginvullers.
• Lokale voordelen en ledenvoordeelwinkel.
• Voordelige zorgverzekering en
goedkopere energie.
• Korting op verplichte rijbewijskeuring 75+.
• 4x per jaar het blad Senioren Limburg.

Wil jij net als Paul je pensioen zinvol invullen? Word dan ook lid van de KBO. Klik op de button en vul het formulier in. We sturen je dan direct digitaal ons jaaroverzicht 2020 en een editie van het landelijke blad van KBO PCOB toe.

Voel je thuis bij de KBO. Van harte welkom.