Paul wil er toe doen

KBO geeft me veel voldoening
“In 2019 ging ik met pensioen. Daarvoor had ik al nagedacht over wat ik dan zou willen gaan doen. Reizen, dat was wel duidelijk, maar toch ook van betekenis zijn voor een ander. Er toe doen, dat vind ik belangrijk.
Daarom ben ik bij de KBO de opleiding tot ouderen- adviseur gaan volgen. Echt een stevige cursus met modules over Positieve Gezondheid, de levensloop- benadering, lokale voorzieningen rondom zorg en welzijn en financiën. Maar ook over sociale relaties, waarden in het leven en inspiratie.” De opleiding was voor Paul een schot in de roos. “Nu sta ik senioren bij, die bijvoorbeeld willen aankloppen bij de gemeente voor hulp. KBO-leden, maar ook mensen die (nog) geen lid zijn. Ik ben ook actief als belastinginvuller voor de KBO.”

“Echt de moeite waard dat ik mensen kan helpen. Dat geeft me veel voldoening. Bij de KBO kan ik mijn ei kwijt,” ondekte Paul. “Dit is gewoon precies wat ik zoek.” 

 

KBO komt op voor jouw belang! Landelijk, provinciaal en lokaal komt de KBO op voor senioren. Met een krachtig geluid om de positie van senioren te verbeteren. Denk daarbij aan koopkracht en pensioenen, maar ook aan veiligheid, wonen en zorg.

KBO biedt heel veel voordeel!
• 10x per jaar het glossy landelijke ledenmagazine.
• Waardevolle ondersteuning van ouderenadviseurs en belastinginvullers.
• Lokale voordelen en ledenvoordeelwinkel.
• Voordelige zorgverzekering en energie.
• Korting op verplichte rijbewijskeuring 75+.
• 4x per jaar het blad Senioren Limburg.

Wil jij net als Paul je pensioen zinvol invullen? Word dan ook lid van de KBO. Klik op de button en vul het formulier in. We sturen je dan direct digitaal ons jaaroverzicht 2020 en een editie van het landelijke blad van KBO PCOB toe.

Voel je thuis bij de KBO. Van harte welkom.