Ons Limburg september: KBO Geijsteren in de schijnwerpers!

Deze week krijgen onze leden alweer de 8e editie van Ons Limburg van dit jaar. Op de voorpagina prijkt een groot deel van de leden van KBO Geijsteren. In dit mooie dorp is maar liefst driekwart van de senioren lid van de KBO. Niet gek dat ze daar alles samen doen. In zijn voorwoord praat voorzitter Marcel Ballas ons bij over onze plannen voor dit en komend jaar. Er komt een stevige campagne om vrijwilligers te werven. Die kunnen we immers heel goed gebruiken, maar… het is ook heel leuk om actief te zijn binnen de KBO. Dat gaan we ook duidelijk laten zien. Nog meer Limburg in deze editie in de reportage over ‘Doortrappen’ het project van provincie en gemeenten om ervoor te zorgen dat senioren zo lang, maar vooral ook zo veilig mogelijk blijven fietsen. Verder in Ons een mooi interview met Judith Bosch die zichzelf niet oud vindt, maar van hoge leeftijd! Interessant is ook het interview van KBO Brabant-voorzitter Leo Bisschops namens Senioren Netwerk Nederland met de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Rode draad daarin is dat er te weinig naar senioren wordt geluisterd en dat er ook niet goed voor ons wordt gezorgd, zeker niet op de lange termijn. Een Seniorenombudsman lijkt daarom een goed idee! Daar wil Reinier van Zutphen wel in meedenken. Wordt vervolgd!

Ons Magazine Limburg September 2023